У Городищенській громаді зустріли учасників обласного семінару-практикуму

20.11.2019

19 листопада 2019 року відбувся обласний семінар-практикум методистів районних будинків культури, народних домів “Просвіта”, спеціалістів гуманітарних відділів об’днаних територіальних громад на тему: “Взаємодія фахівців районних методичних центрів, структурних підрозділів ОТГ в організації просвітницьких та дозвіллєвих заходів”.

Метою семінару було підвищення кваліфікації, удосконалення організаційно-методичного керівництва клубними установами, обміну досвідом, пошуку нових форм культурно-просвітницької та дозвіллєвої діяльності. Так, в рамках запланованого виїзного практичного заняття, учасники відвідали два заклади культури Городищенської громади – у Городищі та Михлині.

Img 20191119 134448У будинку культури с.Городище гостинно зустріли гостей очільниця Городищенської ОТГ Світлана СОКОЛЮК, начальник гуманітарного відділу Тетяна МІНДЮК, головний спеціаліст гуманітарного відділу Галина БАКОШ та колектив “Любисток” на чолі з директором Ларисою МОРОЗ. Було презентовано елемент Млинчик-фесту, що проходив вперше влітку цього року в Городищенській громаді. Учасників семінару пригощали різноманітними видами млинців у поєднанні з грибною юшкою. Господині приспівували та примовляли, що додало дійству ще гостиннішої атмосфери.

“Всім гостям ми дуже раді в Городищенській громаді”, – прозвучало з уст головної господині будинку культури с.Городище пані Лариси.

Img 20191119 141628

Далі семінар продовжувався в актовій залі, де начальниця Тетяна МІНДЮК розповідала про особливості роботи гуманітарного відділу в сфері культури. Про заходи, творчі конкурси, любительські об’єднанння, використання коштів та багато іншого могли почути учасники практикуму. Також пані Тетяна розповіла про гордість Городищенської громади – майстрів слова – Миколу СИДОРЧУКА та Михайла ЛУЦЮКА, від яких усі присутні отримали подарунки – збірки “День народження дня” та “Все буде в шоколаді”. Тетяна Іванівна, завершуючи свою промову, так і побажала гостям:

“…зустрічати кожен день народження дня з вірою у те, що все буде в шоколаді!”

Img 20191119 143726Запросили до слова і Миколу СИДОРЧУКА – члена спілки письменників України, котрий із задоволенням прийняв запрошення прибути на семінар та розповісти про співпрацю із місцевим закладом культури, бібліотекою та гуманітарним відділом. Звичайно ж не міг пан Микола не зачитати рядків свого вірша-побажання “Коли тобі судився шлях нелегкий…”. Завершив свою промову поет, бажаючи усім здоров’я, багатства та удачі.

Далі учасники зробили спільні світлини, сфотографувались з імпровізованою рамкою “Я люблю культуру” та попрямували у культурний центр села Михлин.

Директор місцевого клубу Наталія ДРУКАЧУК провела екскурсію закладом і розповіла про проєкт в рамках якого зроблено його реконструкцію. Присутні також оглянули виставки творчих робіт та вишитих ікон жителів села.

Img 20191119 151738

У актовій залі закладу підводили підсумки виїзного семінару-практикуму директор Волинського обласного науково-методичного центру культури Любов РОЖНОВА, завідувач відділу організаційно-методичної та видавничої діяльності Центру Юлія ПРИЙМАЧУК та завідувач відділу аматорського мистецтва та народної творчості Олена МАРТИНОВИЧ. Вони подякували за творчу роботу та дружню атмосферу, які панували закладах культури Городищенської громади та за високий рівень підготовки до заходу. Семінар отримав схвальні відгуки учасників та залишиться в пам’яті господарів надовго.

Gorodishe2
дія центрів 1 1
Covid19b

АРХІВ НОВИН

Історія