Звернення Луцької РВА до релігійних громад і настоятелів храмів щодо освячення великодніх дарів

12.04.2023

“16 квітня християни східного обряду будуть відзначати одне з найбільших християнських свят – Великдень. Саме у цей період українці масово відвідують культові споруди з метою освячення пасхальних страв. Однак, на тлі війни в Україні, вважаємо за доцільне нагадати про дотримання вимог встановлених правовим режимом воєнного стану, який діє в Україні. Просимо поставтися до відвідування храмів із розумінням воєнного стану та відповідальністю. Дотримуватися правил комендантської години та сигналів повітряної тривоги.

Комендантська година на території Волинської області діятиме з 00.00 год. до 5.00 ранку, як і в будні дні. Також впродовж святкових днів вулиці посилено патрулюватимуть правоохоронні органи. Таке рішення продиктоване вимогами безпеки громадян.

З огляду на вищесказане, рекомендуємо представникам релігійних громад та настоятелям храмів:
– проводити богослужіння в онлайн-форматі з використанням інтернетресурсів та завчасно інформувати про це громадян. Таким чином можна буде мінімізувати присутність вірян у церквах;
– проводити богослужіння так, щоб їх початок та завершення не припадали на період комендантської години – врахувати додатковий час вірян і духовенства на дорогу до храму і від нього (приблизно одна година до та після богослужіння, залежно від розмірів населеного пункту)”, – Луцька районна військова адміністрація.

Читайте головні новини Городищенської громади також на нашій сторінці у Facebook Городищенська громада

Gorodishe2
дія центрів 1 1
Covid19b

АРХІВ НОВИН

Історія