У Городищенській громаді відбувся IV фестиваль різдвяної пісні. ФОТО

10.01.2022

Колядки, щедрівки, йорданські пісні – невід’ємна частина святкування різдвяних свят. Вони створюють неповторну атмосферу, духовний настрій і відчуття радості народження Спасителя світу. Тож, з метою збереження традицій різдвяного співу, за сприяння виконавчого комітету та гуманітарного відділу  Городищенської сільської ради вже вчетверте відбувся фестиваль “Колядує вся громада”.

Dsc 1032У Городищенській громаді стало доброю традицією у новорічно-різдвяний період проводити фестиваль колядок. З року в рік аматорські колективи та окремі виконавці закладів культури, усі небайдужі до збереження, примноження та популяризації славних українських традицій, збираються щоб разом заколядувати, поспілкуватися і відчути дух єднання, взаєморозуміння та гармонії.

Минулоріч через карантинні обмеження творчі колективи були змушені виступати онлайн. Нині й учасники, й організатори тішаться можливістю проводити концерт наживо, ділитися емоціями, якісним звучанням та обмінюватися енергією з глядачами. Dsc 0942

Цьогоріч різдвяний захід відбувся у громаді вже вчетверте. Об’єднав усіх будинок культури с.Городище.

Свято вертепників і колядників нагадує мешканцям громади про їх українське коріння, повертає до витоків національної культури.

Участь у фестивалі різдвяних піснеспівів взяли творчі  колективи та окремі виконавці з усіх старостинських округів громади. Також до колядувань долучилися Молодіжна рада Городищенської ТГ і гості – народний аматорський колектив “Перевесло” клубу с.Малеве Боремельської громади.

Завершилося святкове дійство врученням дипломів і спільною колядою усіх учасників різдвяного фесту.

Читайте головні новини Городищенської громади також на нашій сторінці у Facebook Городищенська громада

Gorodishe2
дія центрів 1 1
Covid19b

АРХІВ НОВИН

Історія