Розфарбуємо світ у помаранчевий: у Городищенській ТГ відбувся флешмоб “Мій світ – без насильства!”

09.12.2020

Цьогоріч головною метою кампанії “16 днів проти насильства” є  привернення уваги громадськості до проблем гендерно зумовленого насильства, а основним кольором акції вже декілька років поспіль обрано помаранчевий, який уособлює в собі більш яскраве майбутнє, вільне від насильства проти жінок і дівчат.

Так, віце-прем’єр-міністеркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанишиною ініційовано встановлення помаранчевого підсвітлення адмінбудівель у темну пору доби (відповідний лист надійшов до обласних державних адміністрацій із розсилкою на громади).

У Городищенській громаді вирішили дещо інакше підійти до вирішення цієї проблеми. Тут  провели помаранчевий флешмоб “Мій світ – без насильства!”, до якого долучилися посадові особи Городищенської сільської ради, працівники й працівниці, учні й учениці, вихованці й вихованки місцевих закладів освіти.

Dsc 0317Організувала захід гендерна уповноважена територіальної громади Галина Бакош, задля підвищення обізнаності українців й українок щодо протидії домашньому насильству та з метою формування нетерпимого ставлення громадян (-ок) до  будь-яких форм насильства за ознакою статі.

“У такий спосіб ми хотіли показати, що не потрібно боятися говорити про проблему насильства. Навпаки, ми закликаємо бути свідомими та повідомляти про будь-які прояви дискримінації в усі відповідні інстанції. Будуємо суспільство без насилля!” – підсумувала координаторка з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидії насильства за ознакою статі Городищенської ТГ Галина Бакош.

Національна дитяча «гаряча» лінія: 0800500255 або 772 з мобільного.

Національна «гаряча» лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації : 0800500335 або 386 з мобільного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посадові особи Городищенської ТГ долучилися до акції “Червона стрічка”

Читайте головні новини Городищенської громади також на нашій сторінці у Facebook Городищенська громада

Gorodishe2
дія центрів 1 1
Covid19b

АРХІВ НОВИН

Історія